75 anys

L'any 2012 vam celebrar el 75è aniversari de l'escola.

L'any 1937, en plena guerra civil espanyola, l'escola va començar a impartir ensenyaments primaris a nens de la ciutat. Posteriorment l'any 1941 hi va haver la inauguració oficial de l'escola.

Tots nosaltres, alumnes, mestres i famílies , ens sentim molt orgullosos de pertànyer en aquests moments a l'escola per a poder-ho celebrar.

Dins de l'escola hi hem deixat i hi deixem un munt d'emocions: alegria, entusiasme, diversió, satisfacció, tendresa, confiança, felicitat, por, tristesa, neguit, estrès, somriures , preocupació, humor, indignació, decepció, respecte, gratitud, pessimisme, timidesa, sorpresa, esperança, estimació...

Si les parets de l'edifici poguessin parlar estem segurs que estaríem dies i dies escoltant-les i no ens cansaríem de les històries i anècdotes que hi han passat entre elles.

Hi han deixat petjada milers d'alumnes, nens i nenes cantant cançons, recitant taules, escoltant contes, llegint, escrivint, pintant, creant, jugant al pati, però sobretot compartint uns temps, uns moments inoblidables per tots.

També hi han passat molts mestres, uns d'aquí, altres de fora, uns més seriosos, d'altres més alegres, uns més estrictes i uns més permissius, mestres per vocació i altres per accident, però tenien i tenim una cosa en comú “ Creien i creiem en el que feien i fem, vetllaven i vetllem per donar una bona educació als infants, per fer-los persones lliures, responsables, inquietes per aprendre”.

Tampoc podem oblidar les famílies d'aquests nens i nenes, totes treballant per un objectiu comú: fer una escola de qualitat pels fills, col·laborant sempre amb l'equip de mestres i organitzant activitats per millorar i progressar com a escola.

Finalment volem recordar als responsables de tot això, als germans Garcia Fossas, personatges il·lustres de la nostra ciutat, vinculats al món de l'empresa, però uns defensors del dret a l'educació dels infants i joves , sense cap tipus de discriminació.

No podem obviar a tots i totes les persones que heu ajudat, en algun moment, a fer gran aquesta escola

En motiu d'aquest aniversari a l'escola hem organitzat una sèrie d'actes, conjuntament amb l'AMPA i el Patronat Garcia Fossas, per commemorar aquest fet tan important per tots nosaltres.


 
Escola Garcia Fossas
Carretera de Manresa,65 · 08700 Igualada · Telf 93 803 00 43