EXTRAESCOLARS 2018 / 2019

extraes

Benvolgudes famílies,

Un any més l'AMPA organitza les activitats extraescolars que engloben activitats de l'àmbit artístic, lingüístic, cultural i esportiu.

Per nosaltres, les activitats extraescolars són la continuació del projecte educatiu de l'escola, per això des de l'AMPA les fomentem i ens agradaria que tots els nens i nenes en fossin partícips. Per aquest motiu, any rere any estem intentant donar el servei amb els millors professionals possibles.

En el proper curs 2016/2017, Començaran les activitats extraescolars el dia 03 d'OCTUBRE

CAL DEIXAR EL FULL D'INSCRIPCIÓ ABANS DEL 10 DE SETEMBRE A LA BUSTIA DE L'AMPA.

Esperem doncs la vostra participació en les activitats extraescolars.


DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS I PREUS

NOVETAT EXTRAESCOLAR CURS 17/18. Robòtica (3r a 6è): (Activitat d'una hora i mitja)

Formar alumnes amb coneixements i aptituds que els ajudin a créixer personal i professionalment, a través de

les activitats extraescolars de robòtica i tecnologia. Donar a conèixer professions relacionades amb la tecnologia: els alumnes saben què fa un fisioterapeuta, un arqueòleg, un advocat, però desconeixen què fa un enginyer o un programador.

Ludoteca (de P3 a 6è.)

Servei d'acollida als infants amb jocs i manualitats dirigides.

Biblioteca (de 2n a 6è)

Temps dedicat a llegir fer deures amb servei de monitor

Teatre Infantil (de P3 a P5)

Què treballarem: el cos, el moviment i la veu. L'alumne a través del cos es reconeixerà a si mateix i descobrir les seves possibilitats expressives i comunicatives.Com treballarem?: a través del JOC. El joc es universal i molt important pel desenvolupament dels nens. Durant aquesta etapa els infants juguen a “fer con si fossin...”, “com si vinguessin o viatgessin a...”. per tant, es una de les eines per excel·lència de l'aprenentatge d'un infant. És per axó que utilitzarem el joc simbòlic per apropar-nos al mon del teatre i de l'expressió corporal.Objectius: potenciar concentració, memòria i comprensió. Afavorir i desenvolupar la creativitat i imaginació. Desenvolupar i ampliar el llenguatge, augmentar la comunicació i expressió corporal. Augmentar l'autoestima i la seguretat personal. Mètode d'aprenentatge per a la resolució de conflictes. Descobrir el plaer del joc com a manera d'aprenentatge. Conèixer les característiques principals del teatre. Treballarem una obra de teatre de final de curs que us presentarem al Teatre Ateneu d'Igualada.

Esport joc (de P3 a P5)

Desenvoluparem les habilitats motrius bàsiques a través de tot tipus de jocs i exercicis que realitzarem tant al gimnàs com a l'exterior. És coneixeran els esports a través de jocs pre esportius que després a Iniciació Esportiva es treballaran més específicament.

Ball modern (de P5 a 6è)

Treballarem les habilitats específiques de l'esport. Aprendrem a moure'ns al ritme de la música.

Juguem a ser Artistes (de P3 a 2n)

Aprendrem a desenvolupar les nostres dots d'artistes plàstics i creatius.

Música (de P3 a P5)

Es tracta d'una activitat de “Sensibilització Musical”. Com a objectiu principal transmetre al nen que “ és capaç” d'expressar-se a través del seu cos, gaudint de l'alegria de la musica. Que els alumnes descobreixin els ritmes amb el seu propi cos, caminant, saltant, ballant .... Es tracta d'estimar la musica, viure-la amb alegria i poder expressar a través de la musica i dels instruments musicals. Aprendrem a escoltar, a gaudir del silenci i el respecte. Treballarem la veu – ritme, improvisació, escolta, imitació.

Piscina (de P4 a 6è)

Anirem a centre esportiu “les Comes” i amb monitors especialitzats ens ensenyaran a nedar i a aguantar-nos dins l'aigua.

Defensa Personal (de P5 a 6è)

A través d'aquest art marcial treballarem la seguretat i confiança del nen, aptituds psicomotrius, soci motrius i fisiològiques.

Anglès infantil (de P3 a P5)

Aproximació a l'anglès des d'un vessant lúdic i actiu, fent èmfasi en l'aspecte comunicatiu, tant productiu com receptiu. L'anglès serà l'única llengua vehicular que es farà servir.

Anglès (de 1r a 3r)

Aquesta activitat no s'entén com un reforç de l'assignatura que els alumnes cursen a l'escola, sinó que es treballarà l'anglès a partir d'activitats lúdiques diferents cada trimestre, tot fent èmfasi en l'aspecte comunicatiu a través de la utilització de cançons, contes, manualitats, etc. L'anglès serà l'única llengua vehicular que es farà servir.

Anglès 4rt

Sabrem parlar sobre un mateix, coneixent els verbs modals primaris i alguns verbs modals secundaris; introducció dels verbs irregulars i poder entendre listening del seu nivell.

Anglès 5è

Preparació per l'examen STARTERS DE LA Universitat de Cambridge, on es demana comprensió escrita i lectora (temps present), listening i una entrevista a nivell personal, seguir ordres de l'entrevistador sobre un dibuix donat (put it under the desk...) i descripció d'un altre.

Anglès 6è

Preparació per l'examen MOVERS de la Universitat de Cambridge on es demana la comprensió escrita i lectora (passat), listening i una entrevista a nivell personal; explicar una història a partir d'uns dibuixos i trobar l'element diferenciador en una sèrie.

Respirem ( de P3 a P5)

Mitjançant diferents tècniques ens relaxarem, estirarem, ballarem, ens farem massatges (peus, mans, cara) per descobrir que amb petites coses, podem viure i respirar millor.

Respirem (de 1r a 6è)

Vivim d'una manera estressant. Ens és difícil trobar espais i moments per la tranquil·litat, el silenci, respiració l'autoconeixement... Farem activitats i donarem recursos per poder viure millor. Mitjançant diferents tècniques ens relaxarem, estirarem, ballarem, ens farem massatges (peus, mans, cara) per descobrir que amb petites coses, podem viure i respirar millor.

Patinatge (de 1r a 6è)

Aprendrem a patinar, millorarem les habilitats motrius bàsiques a sobre els patins. Treballarem la iniciació esportiva a sobre els patins amb jocs tradicionals, hoquei, jocs d'atrapar,...

· ASPECTES IMPORTANTS ACTIVITAT

- Tots els nens i nenes hauran d'anar obligatòriament amb les proteccions i casc.

- Els patins poden ser en línia o de quatre rodes.

Ping-pong (de 1r a 6è)

Aprendrem a jugar , millorarem les habilitats motrius, farem rodes jugarem individual...

· ASPECTES IMPORTANTS ACTIVITAT

- Tots els nens i nenes hauran de portar la seva pala de ping- pong.

Escacs (1er a 6è)

La batalla està servida, dos rivals amb un exèrcit complet, un tauler i s'han retat. Vols aprendre a jugar al joc d'estratègia més antic i amb més combinacions? Si ja en saps… vols millorar els teus moviments?

Poliesportiu dilluns

Treballarem les habilitats motrius bàsiques. Participarem ens els Jocs escolars de l'Anoia Activitat d'un dia a la setmana

Poliesportiu dimarts

Treballarem les habilitats motrius bàsiques. Participarem ens els Jocs escolars de l'Anoia Activitat d'un dia a la setmana

Iniciació esportiva (1r i 2on)

Seguirem treballant les habilitats motrius bàsiques tot iniciant-nos als esports d'equip. Participarem a les trobades mensuals que organitza el Consell Esportiu de l'Anoia, dins el seu programa d'iniciació esportiva (trobades de minibàsquet, futbol sala, mini handbol i mini atletisme).

Poliesportiu (de 3r a 6è)

Consolidarem els esports treballats en la iniciació esportiva. Participarem ens els Jocs escolars de l'Anoia, que es realitzen cada dissabte i on es practiquen els següents esports: Minibàsquet, mini handbol, futbol sala, vòlei, cros, atletisme i un esport convidat cada any.

Teatre (de 1r a 6è) (Activitat d'una hora i mitja)

Actuarem i representaren històries i personatges. Utilitzarem elements com els discursos i els diàlegs, els gestos, l'escenografia, la música, el so i l'espectacle.Treballarem l' imaginació, gestualitat, el coneixement del propi cos, la confiança, la veu, l'expressivitat, el joc, la pertinença al grup, aprendrem a observar, la concentració, escoltar al company, la vocalització i la dicció, el ritme.Tot axó ho anirem, aconseguint mitjançant l'expressió corporal, expressió gestual, lectura de petites obres i finalment treballant l'obra que representarem a final de curs al Teatre Ateneu.

· ACTIVITATS PER PARES

Refresh your English (Activitat d'una hora i mitja)

Aquesta activitat està adreçada als pares i mares que vulguin reprendre aquell anglès que alguns ja tenen oblidat. Es potenciarà l'oral i la revisió de conceptes bàsics. Segons la inscripció es valorarà fer un o més nivells.

Manteniment Mares

Gimnàs, estiraments, aeròbic, per no perdre l'elasticitat i estar en forma. Dimarts i Dijous

Futbol Pares

Entrenarem i participarem de les lligues amb altres escoles.

Basquet mares ( Activitat d'un dia a la setmana)

Es triarà el dia que s'apunti més gent.

Entrenarem amb monitor i participarem, si volem, de les lligues amb altres escoles.

Respirem (Activitat d'un dia a la setmana)

Vivim d'una manera estressant. Ens és difícil trobar espais i moments per la tranquil·litat, el silenci, respiració l'autoconeixement... Farem activitats i donarem recursos per poder viure millor. Mitjançant diferents tècniques ens relaxarem, estirarem, ballarem, ens farem massatges (peus, mans, cara) per descobrir que amb petites coses, podem viure i respirar millor.

“Aquest any a les activitats de tarda tindreu opció de fer un o dos dies a la setmana”.

En els casos de família nombrosa, el tercer fill apuntat a activitats extraescolars pagarà 1/3 del cost de l'activitat.

per qualsevol consulta us podeu adreçar al despatx de l'AMPA Els dilluns, dimecres i divendres de 15h a 16h. o bé per Mail a ampa@garcia-fossas.com


Escola Garcia Fossas
Carretera de Manresa,65 · 08700 Igualada · Telf 93 803 00 43
Blocs de l’escola