l'hora de dinar

Servei de menjador

Benvingudes famílies, ja som aquí una any més!

 

En aquest petit racó, volem oferir-vos una idea del nostre dia a dia al menjador, de tal manera que  pugueu imaginar-vos el que succeeix a través de les nostres paraules i imatges.

OBJECTIUS: El nostre objectiu principal és que els peques es desenvolupin d'una manera integral en el dia a dia al menjador. Això comporta tenir en compte diferents objectius generals:

- Adquirir hàbits socials pertinents
- Adquirir hàbits d'higiene
- Adquirir bons hàbits alimentaris
- Adquirir nous hàbits a conseqüència del COVIT-19

Però sens dubte, necessitem la cooperació de les famílies, per anar a una, en l'adquisició de tots aquests.

Amb la nova normalitat hem adaptat l’organització del menjador en base la normativa establerta per l’escola i la  Generalitat. La dinàmica és mantenir els grups bombolla. 

  • Espais i taula per dinar dividits per grups estables i en el cas que hi hagi 2 grups estables en la mateixa taula serà amb la separació d'una cadira.

  • No utilitzar espais comuns o classes per tal de respectar els espais de cada grup. A excepció dels dies de pluja.

  • Espais del pati designats per cada grup i rotatius diàriament, per infantil. I per primària poden fer servir els espais del pati conjuntament, com fa l'escola, amb mascareta.


 

L'equip de menjador està format per una coordinadora (encarregada de l'atenció directa a les famílies, coordinar l'equip de monitors/es, planificar els espais i les activitats, contacte amb l'escola, gestió de les incidències i dels tiquets/rebuts de les famílies), els monitors/es i un equip de cuina format per una cuinera i una ajudant.

Podeu consultar el menú del mes d'octubre en els  següents enllaços:

Menú maig 2022 ;

Petits

Dinem una mitjana de 60 nens diaris, tot i que els dimecres i divendres arribem  fins a 70 usuaris a infantil. Dinem en un o dos torns en funció dels infants que es quedin a dinar aquell dia.

Fan dos torns i varien segons el dia, depenent del número d’infants en total i extraescolars a realitzar (en el cas que es facin). 

Ells/es es troben parada la taula i se’ls hi posa el plat a la temperatura adequada al moment que asseuen. Les monitores tallen i pelen els aliments necessaris. 

A Infantil funcionem conjuntament però cada curs té la seva monitora de referència:

La Lourdes i la NatàliaP3, la Cristina  a P4, la Toñi a P5  i la Carolina com a coordinadora.

A P3 el ritme és una mica diferent, el primer trimestre serveix d'adaptació al nou espai, al nou menjar, a compartir amb companys/es més grans i adaptar-se al nou ritme escolar. Després de dinar fem migdiada, però a partir del segon trimestre ja només descansaran a la classe sense estirar-se per anar agafant el ritme progressivament.

 

Monitors i monitores

Lourdes - P3

Natàlia - P3

Cristina - P4

Toñi - P5

Vetlladora - Emi

Carolina - Suport Infantil

Mitjans i grans

Dinem una mitjana de 90 nens diaris, però els dimecres i divendres arribem a ser entre 115-120 usuaris de primària.

Es fan tres torns, donant prioritat d’ordre d’infants més petits a més grans. L’organització establerta es realitza amb la intenció de tenir una correcta organització i disposició. 
Cal tenir present també, que alguns infants realitzen activitats extraescolars (de 12:00 a 13:00h) i menjaran al 2n o 3r torn, depenent el seu grup estable (en el cas que es facin extraescolars). 
Els alumnes de primària tornen a ajudar, en alguns casos, i es reparteixen les tasques de fregar la taula, escombrar i pujar cadires diàriament.
Els plats se’ls hi serveixen directament a cada lloc on estan asseguts.

1r: amb la Mireia com a monitora. 2n : amb la Paqui de monitora 3r amb la Montse

Els nens i nenes de 4t amb la Yolanda 5è  amb Iolanda com a monitora 6è amb el Dani Suport; Carles 

Els alumnes de primària ajuden a parar taula, en alguns casos, i es reparteixen les tasques de fregar, escombrar i pujar cadires diàriament.
 

Monitors i monitores

Mireia - 1r

Paqui - 2n

Carles - 3r

Yolanda - 4r

Iolanda - 5è

Dani - 6è

Irene - Suport

Cuina i sala

La Noelia és la vetlladora que ens acompanya també durant les hores de menjador.
L'equip de cuina està format per la Maribel (la cuinera) i la Yolanda (la seva ajudant)

La Carolina és la coordinadora de menjador.

Olga - Cuinera

Yolanda - Ajudant de cuina

Emi - Vetlladora

Carolina - Coordinadora Menjador


Indicacions a tenir en compte

Per fer ús del menjador (ús esporàdic) s'ha d'avisar prèviament a la coordinadora de 9:00 h a 10:00 h del matí presencialment, per correu electrònic a menjadorgarciafossas@gmail.com o al telèfon 620 89 53 49 (només operatiu en horari lectiu) de dilluns a divendres.

Els infants fixos al menjador han de notificar l'absència, pels mateixos canals indicats en el punt anterior, abans de les 10:00 h del matí. En cas contrari, no es descomptarà el dia.

Preu menjador 2020-2021

Preu menjador fix 6,19 €/dia (3 o més dies a la setmana)
Preu menjador esporàdic 6,55 €/dia

No es podrà fer ús del del menjador sense lliurar la fitxa de domiciliació degudament complimentada.

Activitats i Espais

ACTIVITATS QUE ES REALITZEN I ESPAIS DELS QUE DISPOSEM: 

I3: Utilitzem el pati a 2n hora (de 13h-14h), on fem activitats lliures i utilitzem material de sorral ja designat per cada grup o activitats dirigides. I de 14h a 14:50h aproximadament, entrem a l’aula o a l’estància del menjador per fer activitats i jocs de taula. 

Des de I4 a 6è: Utilitzarem el pati com a espai habitual per tots els cursos, on es faran jocs dirigits i lliures. En algunes ocasions utilitzem un espai lliure del menjador, per tal de fer alguna manualitat sinó, aquestes es faran al pati.

 

Els dies de pluja anirem a les aules, com excepció, separant els grups estables en aquella estància i netejant les zones. 

Diferents moments habituals: Pati infantil, pati primària, dies de pluja, raconets d’infantil i a taula!! A cada apartat podreu accedir a les diferents carpetes, on anirem ficant més fotos durant el curs.

 

 

Projecte interrelacionat

Des de l'empresa tenen un projecte propi cada curs i des del menjador interrelacionem aquest projecte i les activitats diàries nostres. El projecte d'aquest curs d'Scolarest és:
«Skoolarestbe curious 21-22»
Des del menjador el que volem és que els infants se'l facin SEU i que siguin partícips en tot allò que es realitza. Així doncs, la decoració del menjador serà una eina per treballar diàriament i durant tot el curs les diferents habilitats a adquirir.

Visita la secció de descarregues per descarregar-te en pdf els documents de normativa, pagament, incidencies, medicament, etc...

Visita la secció descarregues

Atenció a les famílies

A causa de la situació de pandèmia, l'atenció a les famílies aquest any tampoc podrà ser presencial.. Podeu contactar amb la coordinadora, a través del correu menjadorgarciafossas@gmail.com i el telèfon mòbil 620 89 53 49