les nostres activitats

Extraescolars infantils

L'AFA organitza les activitats extraescolars que engloben activitats de l'àmbit artístic, lingüístic, cultural, i esportiu. Actualment parlem de 26 activitats extraescolars per a infants i activitats per a pares i mares.

Per nosaltres, les activitats extraescolars són la continuació del projecte educatiu de l'escola, per això des de l'AFA les fomentem i ens agradaria que tots els nens i nenes en fossin partícips. Per aquest motiu, any rere any estem intentant donar el servei amb els millors professionals possibles. Actualment sonem servei a uns 380 nens i nenes.

 

 

Ludoteca tarda

Sensibilització musical

Els infants a infantil aprenen a escoltar activament la música, reconèixer les estructures, diferenciar timbres, tot a través del joc. Al llarg de la classe es fan cançons, es toquen ritmes amb instruments, es ballen danses, es fan coreografies amb mocadors i cintes. Un primer contacte amb la música emocionant.

A 1r  ens endinsem una mica més en el món del cant, a part aprenen a escoltar activament la música, reconèixer les estructures, diferenciar timbres, tot a través del joc.

Ludoteca tarda petits

Servei d’acollida als infants amb jocs, activitats i manualitats dirigides.
La ludoteca als matins no és un espai tancats. Els infants es divideixen en tres grups en funció del tipus d’activitat que vulguin fer i la seva edat .
Els més petits fan jocs i manualitats a la sala de ludoteca
Els mitjans poden triar entre la sala de futbolíns, sala d’art  o el gimnàs per fer jocs esportius.
Els grans tenen la Biblioteca o el gimnàs .
Els migdies i tardes els infants fan les activitats a la sala de ludoteca i espai futbolins

Acollida

Servei d'acollida de 30"

Ludoteca matí

Servei d’acollida als infants amb jocs, activitats i manualitats dirigides.

La ludoteca als matins no és un espai tancats. Els infants es divideixen en tres grups en funció del tipus d’activitat que vulguin fer i la seva edat .

Els més petits fan jocs i manualitats a la sala de ludoteca

Els mitjans poden triar entre la sala de futbolíns, sala d’art  o el gimnàs per fer jocs esportius.

Els grans tenen la Biblioteca o el gimnàs .

Els migdies i tardes els infants fan les activitats a la sala de ludoteca i espai futbolins

Poliesportiu femení (3r - 6è)

Estadísticament, les nenes deixen l’esport abans que els nens. Volem revertir aquesta situació creant equips amb més afluència femenina,  creiem que és donar un pas endavant i una manera de fer difusió de l’esport escolar en femení

 

Dibuix creatiu (3r - 6è)

Desenvolupar la creativitat i la imaginació.
Explorar mitjançant la disciplina del dibuix, aspectes com la imaginació i les emocions i alhora plasmar-ho sobre un full de paper en blanc.
Això sense oblidar una part més tècnica, pragmàtica i convencional (com aplicar els colors, les textures, les llums i ombres sobre un dibuix,el domini de les formes...).
Aprendre a observar tot el que ens envolta i que ens pot servir com a model o inspiració.
Aprendre a treballar i cooperar en equip per assolir alguns objectius.
Incentivar la tolerància respecte a altres models i estils que no són els que tenim assumits cadascú de nosaltres.
Aprendre a gestionar la frustració, és més important en procés que el resultat final. No busquem la perfecció, si en canvi motivar l'alumne a passar-s'ho bé mentre ho fa.
La importància de l'actitud com a element fonamental.

L'activitat del joc com a recurs, per portar-lo al terreny del dibuix.

Ping -Pong ( 1r a 6è)

Aprendrem a jugar , millorarem les habilitats motrius, farem rodes, jugarem individual...

*ASPECTES IMPORTANTS ACTIVITAT*

- Tots els nens i nenes hauran de portar la seva pala de ping pong.

Biblioteca ( 2n a 6è)

Temps dedicat a llegir i fer deures amb servei de monitor

Dansa (1r - 6è)

Desenvoluparem les habilitats motrius bàsiques a través de tot tipus de jocs i exercicis que realitzarem tant al gimnàs com a l’exterior. És coneixeran els esports a través de jocs pre esportius que després a Iniciació Esportiva es treballaran més específicament

Artistes ( P3 a 2n)

Aprendrem a desenvolupar les nostres dots d’artistes plàstics i creatius.

Esport Joc

Desenvoluparem les habilitats motrius bàsiques a través de tot tipus de jocs i exercicis que realitzarem tant al gimnàs com a l’exterior. És coneixeran els esports a través de jocs pre esportius que després a Iniciació Esportiva es treballaran més específicament.

Teatre (P3 a 6è)

TEATRE INFANTIL (DE P3 A P5)

Què treballarem: el cos, el moviment i la veu. L’alumne a través del cos es reconeixerà a si mateix i descobrir les seves possibilitats expressives i comunicatives.Com treballarem?: a través del JOC. El joc es universal i molt important pel desenvolupament dels nens. Durant aquesta etapa els infants juguen a “fer con si fossin...”, “com si vinguessin o viatgessin a...”. per tant, es una de les eines per excel·lència de l’aprenentatge d’un infant. És per axó que utilitzarem el joc simbòlic per apropar-nos al mon del teatre i de l’expressió corporal. Objectius: potenciar concentració, memòria i comprensió. Afavorir i desenvolupar la creativitat i imaginació. Desenvolupar i ampliar el llenguatge, augmentar la comunicació i expressió corporal. Augmentar l’autoestima i la seguretat personal. Mètode d’aprenentatge per a la resolució de conflictes. Descobrir el plaer del joc com a manera d’aprenentatge. Conèixer les característiques principals del teatre. Treballarem  una obra de teatre de final  de curs que us presentarem al Teatre Ateneu d’Igualada.

 

TEATRE (DE 1R A 6È) (ACTIVITAT D’UNA HORA I MITJA)

Actuarem i representaren històries i  personatges.  Utilitzarem  elements  com  els  discursos i els diàlegs, els gestos, l'escenografia, la música, el so i l’espectacle. Treballarem l’ imaginació, gestualitat, el coneixement del propi cos, la confiança, la veu, l’expressivitat, el joc, la pertinença al grup, aprendrem a observar, la concentració, escoltar al company, la vocalització i la dicció, el ritme. Tot axó ho anirem, aconseguint mitjançant l’expressió corporal, expressió gestual, lectura de petites obres i finalment treballant l’obra que representarem a final de curs al Teatre Ateneu.

 

Escacs (1r - 6è)

La batalla està servida, dos rivals amb un exèrcit complet, un tauler i s’han retat. Vols aprendre a jugar al joc estratègia més antic i amb més combinacions? Si ja en saps… vols millorar els teus moviments?

Poliesportiu (3è a 6è)

Consolidarem els esports treballats en la iniciació esportiva. Participarem ens els Jocs escolars de l’Anoia, que es realitzen cada dissabte i on es practiquen els següents esports: Minibàsquet, mini handbol, futbol sala, vòlei, cros, atletisme i un esport convidat cada any.

Poliesportiu 1r - 2n

Seguirem treballant les habilitats motrius bàsiques tot iniciant-nos als esports d’equip. Participarem a les trobades mensuals que organitza el Consell Esportiu de l’Anoia, dins el seu programa d’iniciació esportiva (trobades de minibàsquet, futbol sala, mini handbol i mini atletisme).

Anglès ( P3 a 6é)

Enguany hem contractat els serveis d'una nova acadèmia especialitzada per als extraescolars d'idiomes. Apostem per un extraescolar més reglada, amb una programació i una metodologia pensada per a cada etapa dels infants i nivell.

Les noves extraescolars d'anglès posen èmfasi en la comunicació com a base de treball a l'aula i giraran entorn de projectes temàtics trimestrals o semestrals. Tots els cursos se centren en l'adquisició de la llengua de manera natural i instintiva, on la parla serà la manera més productiva d'aprendre.
Totes les classes segueixen una estructura molt definida on predominen les activitats comunicatives (listening & speaking), sempre obertes a adaptar-se a tots els alumnes per tal d'aconseguir els objectius proposats en cada nivell.

A 4rt

Ens prepararem per poder entendre els exàmens STARTERS de la Universitat de Cambridge, llegint frases curtes, reconeixent i lletrejant paraules; escoltarem " listenings" ,  respondrem a preguntes personals i seguirem instruccions senzilles de l´ examinador ( put the duck next to the boat )

A 5è

Ens prepararem pel següent examen , MOVERS de la Universitat de Cambridge, introduint el temps passat, llegint textos i històries en aquest temps. Escoltarem " listenings ", identificarem diferències entre dibuixos i triarem l´element diferenciador en una sèrie.

A 6è

Ens prepararem per l´examen FLYERS de la Universitat de Cambridge, on s´intensifica en el temps passat i s´introdueix el "present perfect" a nivell escrit i de listening. Trobarem la diferència entre 2 dibuixos, preguntarem i respondrem entre 2 persones, objectes o situacions a nivell oral.

 

 

Patinatge ( 1r a 6è)

Aprendrem a patinar, millorarem les habilitats motrius bàsiques a sobre els patins. Treballarem la iniciació esportiva a sobre els patins amb jocs tradicionals, hoquei, jocs d’atrapar,...

ASPECTES IMPORTANTS ACTIVITAT


  • Tots els nens i nenes hauran d’anar obligatòriament amb les proteccions

  • Els patins poden ser en línia o de quatre rodes

Respirem ( P4 a 6è)

Vivim d'una manera estressant. Ens és difícil trobar espais i moments per la tranquil·litat, el silenci, respiració l’auto coneixement... Farem activitats i donarem recursos per poder viure millor. Mitjançant diferents tècniques ens relaxarem, estirarem, ballarem, ens farem massatges (peus, mans, cara) per descobrir que amb petites coses, podem viure i respirar millor. Els objectius de l’activitat és aconseguir que cada alumne sigui capaç d’escoltar el seu cos, saber com està, quina part es diferent o fa mal, reconèixer les parts tenses de les relaxades i finalment poder-ho canviar a través del massatge o moviment. Treballem tècniques per treure la ràbia, dormir millor o simplement treure un mal de panxa.

Treballarem molt l'expressió corporal. Ballem, ens expressem i perdem la vergonya. Amb els alumnes de 5é i 6é aprofundirem més amb les emocions, les relaxacions són més llargues i parlem moltíssim de les coses importants per ells, conèixer el company, escoltar-lo i posar-se al seu lloc

Piscina (P4 a 6è)

Fem piscina a Mon Aqua de  Santa Margarida de Montbui amb monitors especialitzats que ens ensenyaran a nedar i a aguantar-nos dins l’aigua.

Els nens i nenes sortiran i tornaran amb autocar a l’escola. Aquesta hora només hi haurà la nostra escola fent l'activitat.
Els nens i nenes hauran de portar: tovallola, banyador, xancletes, casquet de bany i ulleres de piscina (opcional).

Robótica

Formar alumnes amb coneixements i aptituds que els ajudin a créixer personal i professionalment, a través de les activitats extraescolars de robòtica i teconologia. Donar a conèixer professions relacionades amb la tecnologia: els alumnes saben què fa un fisioterapeuta, un arqueòleg, un advocat, però desconeixen qué fa un enginyer o un programador.