funcionem de manera associativa

Les nostres comissions

Com a AFA, funcionem de manera associativa i ens agrupem en comissions. Tots els socis del AFA podem entrar a formar part d'alguna de les comissions que ja estan creades, o bé crear de noves, en funció de les inquietuds de cadascú. Us animem a formar part de les comissions actuals.

Participeu!

Fem de l'escola
una escola de tots

Si voleu més informació contacteu directament al mail de l'AFA

Comissions


Dijous Musicals

La comissió de dijous musicals, formada per pares i mestres,  és la culpable que cada dijous al matí, a l’entrada de l’escola, nens i nenes toquin instruments i cantin en viu i directe. També són els culpables de la recuperació de l’antic piano que teníem a l’escola.  

Montserrat

Has pensat alguna vegada anar a Montserrat caminant? T’agradaria fer-ho amb altres companys/es i passar una bona estona caminant i gaudint d’ aquesta muntanya màgica? La comissió Montserrat organitza cada any una sortida familiar a la muntanya màgica, amb recorreguts adaptats per a tota la família!

Xadall

La comissió de xandall  ha dissenyat el projecte de canvi de xandall de l’escola durant el 2019.

Fons Social

La comissió social està formada per representant de famílies i la direcció del centre. Es tracta d’una comissió que penja del Consell escolar. Aquesta comissió gestiona un fons comú per tal de facilitar l’accés al material i sortides escolars a tots els infants. la gestió és interna i confidencial.  L’objectiu; igualtat d’oportunitats per  tots els infants del centre.

Teatre Pares i Mares

A l'escola tenim un grup de teatre de pares, que preparen diverses obres i que es fan al llarg del curs, així com també altres petits divertiments per amenitzar les festes que s'organitzen a l'escola. Assagen un dia per setmana i s'ho passen d'allò més bé! La comissió també recolza i supervisa la feina de les monitores del teatre escolar. Si t'agrada escriure guions, actuar, fer decorats, cantar, ballar, fer representacions per als nens de l'escola...uneix-te a La Companya Teatral “Omeo-Omeo” del Garcia Fossas!

Menjador

La comissió de menjador dona suport als responsables del dia a dia del menjador. També controla que les condicions del contracte del servei de menjador es compleixin i vetllen, juntament amb les monitores i direcció de l'escola , per al bon funcionament del servei

Voluntaris

Voluntaris és un grup de WhatsApp format per pares i mares de l’escola que , de manera puntual, poden donar un cop de ma. Apunta’t!

Pati

De forma conjunta, AFA i escola s'encarreguen de projectar les millores que els patis de la nostra escola necessiten. La comissió vetlla pel manteniment de les estructures i elements del pati.

Teatre

La comissió de teatre dona suport a l’extraescolar de teatre. La feina és ajudar als monitors amb el que necessitin i organitzar amb suport logístic en l’organització de la jornada de teatre infantil dels nens i nenes de l’escola a l’Ateneu.

Anglès

La comissió d'anglès organitza activitats per les famílies de l'escola. L'objectiu es fer arribar l'anglès a totes les famílies, passar una bona estona mirant una pel·lícula, fent pastissos... tot practicant anglès en família. També dona suport a les activitats extraescolar d'anglès i actualitza els continguts d'anglès a la pàgina web. Si tens un bon nivell d'anglès anima't i fes alguna de les sessions de la comissió!

Escoles Públiques d'Igualada

L’AFA forma part de la federació de centres públics de la ciutat, juntament amb tres escoles bressol municipals, quatre escoles publiques i dos instituts Els integrants d’aquesta comissió són els representants de l’escola en les trobades mensuals de la federació. L’objectiu és posar en valor ii defensar l’escola pública de la nostra ciutat

Picnics

Durant l'any intentem preparar un parell de pícnics familiars. Normalment fem un a principis de curs per donar la benvinguda a les noves famílies i un altre a la primavera. La feina de la comissió consisteix en trobar un bon lloc per gaudir del pícnic, marcar la data i fer campanya perquè vinguin moltes famílies. Cada família porta el seu dinar i el que consideri necessari per passar una bona estona i com ja es tradició unes bones postres per compartir entre tots. Acostumen a ser dies molt divertits per tots.!

Xerrades

Durant l'any s'organitzen xerrades per a pares a l'escola. Aquesta comissió s'encarrega de la seva organització. Detectar els temes que poden ser més interessants dintre del àmbit de l'educació i la família, contactar amb ponents, organitzar taules rodones .

Final de Curs

La comissió de final de curs està formada per pares i mares de 6é. Organitzen sopar de final de curs i les activitats paral·leles d’aquella tarda - nit.

Festa de la primavera

Amb ‘arribada de la primavera, organitzem una jornada festiva a l’escola, obrint les seves portes a les famílies. Aquesta comissió s’encarrega de la seva organització, pensant activitats per fer durant aquest dia a l’escola.

Bar

La comissió de Bar s’encarrega de tenir el bar a punt en els diferents esdeveniments que es fan a l’escola: pícnic, sopar fi de curs, festes .....

Verda

És l'escola sostenible, actua juntament amb 'escola. L'escola mira de fer gestos pel medi ambient, gastar menys energia, bons hàbits en residus, etc. Es tracta de gestionar totes aquelles iniciatives que ens ajudin a ser una escola sostenible. L'any passat vam portar a terme el control de les temperatures a les aules per tal de fer una escola més confortable tèrmicament.

Carnestoltes

Aquesta comissió prepara els carnestoltes a partir de la tardor. Pensen i dissenyen la disfressa, carossa i música que lluiran les famílies de l’escola a la Rua d’Igualada. Ens han fet sortir al carrer disfressats de pintors, neurones, herois de l’educació... La feina més forta d’aquesta comissió i quan es necessiten més mans és sobretot les tres setmanes prèvies a la rua.

Cross

Comissió que engega amb molt d’èxit l’any 2019 amb l’organització del primer cros escolar de l’escola. La seva feina es organitzar anualment aquest cros amb el suport de l’escola. També, durant l'any es fan a nivell de ciutat i comarca diferents activitats esportives en les quals hi podem participar a nivell escolar ( cursa popular, pedalada, cros ...) .