l'hora de dinar

Servei de menjador

Benvingudes famílies, ja som aquí una any més!

En aquest petit racó, volem oferir-vos una idea del nostre dia a dia al menjador, de tal manera que  pugueu imaginar-vos el que succeeix a través de les nostres paraules i imatges.

I aquest curs 2022 / 2023 apostem per un canvi en la gestió de menjador.

La gestió del servei de menjador la portarà 7iTRIA / Fundesplai. Podeu inscriure els vostres fills i filles al servei de menjador mitjançant l'APP d'inscripcions que podeu descarregar des del Play Store (Android) o des de l' App Store (iOS)
Trobareu més informació i ajuda  sobre el procès d'incripció aquí. 

Continuem amb tot el nostre equip de monitores i monitores i la coordinació de la Carolina podeu contactar amb ells via mail coordinaciogarciafossas@fundesplai.org  o WhatsApp 671757663)

L'equip de menjador està format per una coordinadora (encarregada de l'atenció directa a les famílies, coordinar l'equip de monitors/es, planificar els espais i les activitats, contacte amb l'escola, gestió de les incidències i dels tiquets/rebuts de les famílies), els monitors/es i un equip de cuina format per una cuinera i una ajudant.

 

OBJECTIUS


El nostre objectiu principal és que els peques es desenvolupin d'una manera integral en el dia a dia al menjador. Això comporta tenir en compte diferents objectius generals:

- Adquirir hàbits socials pertinents
- Adquirir hàbits d'higiene
- Adquirir bons hàbits alimentaris

Però sens dubte, necessitem la cooperació de les famílies, per anar a una, en l'adquisició de tots aquests.

PROJECTE SERVIM-NOS COM A CASA 


Amb aquesta nova gestió busquem dos objectius

- Millorar la qualitat del menjar, apostant per productes de temporada i proximitat. El canvi de gestió ens permetrà poder validar en tot moment aquest punt.

- Ens allunyem del menjador normatiu i rígid, per apropar-nos a un menjador amb caliu, acollidor, on el nen se senti útil i aprengui que hi ha accions de la vida diària que ha de fer tot sol, per què això li donarà seguretat i maduresa per al futur.

Destaquem els següents trets diferencials:
- El nen/a se serveix ell mateix l'àpat
- Els nens i nenes se serveix la quantitat necessària atenent el seu grau de sacietat. sempre respectant uns màxims i mínims preestablerts )
- S'estableix una nova manera de relacionar-se amb els companys
- El monitor/a dedica més temps al treball d'hàbits i l'acompanyament de l'infant. Sent un referent que orienta i dóna suport.
- Es crea un espai relacional que promogui la interacció i la comunicació.
Fem de la vivència aprenentatge, convivint, compartint, parlant, menjant, assolint responsabilitats i creixent plegats.

 

MENU


Consulta AQUI el menú del primer trimestre

 

 

Petits

Dinem una mitjana de 60 nens diaris, tot i que els dimecres i divendres arribem  fins a 70 usuaris a infantil. Dinem en un o dos torns en funció dels infants que es quedin a dinar aquell dia.

Fan dos torns i varien segons el dia, depenent del número d’infants en total i extraescolars a realitzar (en el cas que es facin). 

Ells/es es troben parada la taula i se’ls hi posa el plat a la temperatura adequada al moment que asseuen. Les monitores tallen i pelen els aliments necessaris. 

A Infantil funcionem conjuntament però cada curs té la seva monitora de referència:

La Lourdes i la NatàliaP3, la Cristina  a P4, la Toñi a P5  i la Carolina com a coordinadora.

A P3 el ritme és una mica diferent, el primer trimestre serveix d'adaptació al nou espai, al nou menjar, a compartir amb companys/es més grans i adaptar-se al nou ritme escolar. Després de dinar fem migdiada, però a partir del segon trimestre ja només descansaran a la classe sense estirar-se per anar agafant el ritme progressivament.

 

Monitors i monitores

Lourdes - P3

Natàlia - P3

Cristina - P4

Toñi - P5

Vetlladora - Emi

Carolina - Suport Infantil

Mitjans i grans

Dinem una mitjana de 90 nens diaris, però els dimecres i divendres arribem a ser entre 115-120 usuaris de primària.

Es fan tres torns, donant prioritat d’ordre d’infants més petits a més grans. L’organització establerta es realitza amb la intenció de tenir una correcta organització i disposició. 
Cal tenir present també, que alguns infants realitzen activitats extraescolars (de 12:00 a 13:00h) i menjaran al 2n o 3r torn, depenent el seu grup estable (en el cas que es facin extraescolars). 
Els alumnes de primària tornen a ajudar, en alguns casos, i es reparteixen les tasques de fregar la taula, escombrar i pujar cadires diàriament.
Els plats se’ls hi serveixen directament a cada lloc on estan asseguts.

1r: amb la Mireia com a monitora. 2n : amb la Paqui de monitora 3r amb la Montse

Els nens i nenes de 4t amb la Yolanda 5è  amb Iolanda com a monitora 6è amb el Dani Suport; Carles 

Els alumnes de primària ajuden a parar taula, en alguns casos, i es reparteixen les tasques de fregar, escombrar i pujar cadires diàriament.
 

Monitors i monitores

Mireia - 1r

Paqui - 2n

Carles - 3r

Yolanda - 4r

Iolanda - 5è

Dani - 6è

Irene - Suport

Cuina i sala

La Noelia és la vetlladora que ens acompanya també durant les hores de menjador.
L'equip de cuina està format per la Maribel (la cuinera) i la Yolanda (la seva ajudant)

La Carolina és la coordinadora de menjador.

Olga - Cuinera

Yolanda - Ajudant de cuina

Emi - Vetlladora

Carolina - Coordinadora Menjador


Indicacions a tenir en compte

Per fer ús del menjador (ús esporàdic) s'ha d'avisar prèviament a la coordinadora de 9:00 h a 10:00 h del matí presencialment, per correu electrònic a coordinaciogarciafossas@fundesplai.org o al telèfon 671 757 663 (només operatiu en horari lectiu) de dilluns a divendres.

Els infants fixos al menjador han de notificar l'absència, pels mateixos canals indicats en el punt anterior, abans de les 10:00 h del matí. En cas contrari, no es descomptarà el dia.

Preu menjador 2022-2023

El preu del servei de menjador FIX serà de 6,54 €/dia. (Es considera FIX aquell nen/a que es quedi sempre el mateix dia de la setmana, com a mínim 1 dies per setmana )
El preu del servei de menjador EVENTUAL serà de 7.19 €/dia

No es podrà fer ús del del menjador sense lliurar la fitxa de domiciliació degudament complimentada.

Activitats i Espais

ACTIVITATS QUE ES REALITZEN I ESPAIS DELS QUE DISPOSEM: 

I3: Utilitzem el pati a 2n hora (de 13h-14h), on fem activitats lliures i utilitzem material de sorral ja designat per cada grup o activitats dirigides. I de 14h a 14:50h aproximadament, entrem a l’aula o a l’estància del menjador per fer activitats i jocs de taula. 

Des de I4 a 6è: Utilitzarem el pati com a espai habitual per tots els cursos, on es faran jocs dirigits i lliures. En algunes ocasions utilitzem un espai lliure del menjador, per tal de fer alguna manualitat sinó, aquestes es faran al pati.

 

Els dies de pluja anirem a les aules, com excepció, separant els grups estables en aquella estància i netejant les zones. 

Diferents moments habituals: Pati infantil, pati primària, dies de pluja, raconets d’infantil i a taula!! A cada apartat podreu accedir a les diferents carpetes, on anirem ficant més fotos durant el curs.

 

 

Projecte interrelacionat

Des del menjador el que volem és que els infants se'l facin SEU i que siguin partícips en tot allò que es realitza. Així doncs, la decoració del menjador serà una eina per treballar diàriament i durant tot el curs les diferents habilitats a adquirir.

Visita la secció de descarregues per descarregar-te en pdf els documents de normativa, pagament, incidencies, medicament, etc...

Visita la secció descarregues

Atenció a les famílies

Podeu contactar amb la coordinadora, a través del correu coordinaciogarciafossas@fundesplai.org  i el telèfon mòbil 671 757 663